To Στενό

Στο κέντρο της Πάτρας, η οργάνωση και η λειτουργία ενός ιδιαίτερου 'αδιέξοδου΄ στενού, προσφέρει την πιο ξεχωριστή διέξοδο από την καθημερινότητα με μια σειρά από προτάσεις ήπιας διασκέδασης και όχι μόνο.

Στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, στον αριθμό 96 της οδού Ρήγα Φεραίου, η πάροδος Δρακοπούλου (τέως Καραμπίνη) είναι πλέον γνωστή στους πατρινούς σαν 'ΠΑΡΩΔΟΣ.

Στην αρχή του προηγούμενου αιώνα το στενό λειτουργούσε σαν στάβλος για να αφήνουν τα άλογά τους οι έμποροι που κινούνταν στο κέντρο της πόλης για τις συναλλαγές τους. Στη συνέχεια κάποια εμπορικά σιδηρικών συμπλήρωσαν την εικόνα του στενού, ενώ στην δεκαετία του '60 η εγκατάσταση της γνωστής χαρτοβιομηχανίας 'ΚΑΓΙΑΦΑ', σε οίκημα 800 τετραγωνικών μέτρων, σαν συνέχεια της δραστηριότητας της εταιρίας στην οδό Ερμού, έδωσε ζωή στο στενό για 30 περίπου χρόνια.

Το 1994 ο Δημήτρης Αλεξίου, συμμετέχοντας σε μια παρέα νέων επενδυτών στον χώρο της εστίασης και της αναψυχής, μεταφέρει και εγκαθιστά στο ισόγειο των εγκαταστάσεων ΄ΚΑΓΙΑΦΑ', την επιχειρηματική πρόταση 'SOCIETY'. Την συνέχεια της παραπάνω προσπάθειας αναλαμβάνει το 1996 μόνος ο Δημήτρης Αλεξίου, με την στήριξη της οικογένειας του και των συνεργατών του. Με την πάροδο του χρόνου η πρόταση προσαρμόζεται στο σύνολο της εγκατάστασης των 800 τετραγωνικών και βήμα-βήμα κατακτά της καρδιές των Πατρινών και όχι μόνο…

Δίπλα στο επιχειρηματικό μυαλό του Δημήτρη Αλεξίου προστίθεται και αυτό της κόρης του Δήμητρας.και το 2002 στην ομάδα προστίθεται ο Τάκης Σοϊλεμεζίδης και αρχίζει η ανάπτυξη της 'απέναντι όχθης' του στενού, της παρόδου Δρακοπούλου. Το 'ΠΑΡΩΔΟΣ Art Cafe' , ανοίγει την πόρτα του το Σεπτέμβριο του 2002 και από τότε αποτελεί μια σταθερή επιλογή για το κοινό της πόλης. Κλείνοντας φέτος τον δέκατο χρόνο λειτουργίας του, παρέχει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του σε έναν καλόγουστο χώρο που κοσμείται από διαδοχικές εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών. Το 'ΠΑΡΩΔΟΣ Art Cafe' προσφέρει απολαυστικό καφέ, συγκεντρώνει πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις σοκολάτας και τσαγιού, διαθέτει μια από τις πιο πλούσιες κάβες της πόλης και φημίζεται για το προσωπικό του που φροντίζει πάντα να δημιουργεί φιλική ατμόσφαιρα.

Η εικόνα του στενού, τον τελευταίο χρόνο άλλαξε το SOCIETY άλλαξε πλέον έδρα και το 'ΠΑΡΩΔΟΣ Art Cafe' επεκτάθηκε. Ο νέος χώρος της Παρώδου είναι είναι ένας φρέσκος και ζωντανός χώρος που μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του αλλά και τα φρέσκα 'σπιτικά' γλυκά που φτιάχνει κάθε μέρα ο ζαχαροπλάστης μας. Στο ' 'ΠΑΡΩΔΟΣ Art Cafe' μπορεί κανείς να βρει φρεσκοφτιαγμένα σάντουιτς και δροσερές χορταστικές σαλάτες για το μεσημεριανό του σνάκ! Τέλος, στο πίσω μέρος της Παρώδου μια ήσυχη σάλα δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα επαγγελματικό ραντεβού, ακόμα και για διάβασμα…και επειδή ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, όλοι μας οι χώροι καλύπτονται από wi-fi!!

Έτσι, το 2012, το στενό που άλλοτε φιλοξενούσε στάβλους αλόγων, έχει διαμορφωθεί σε μια σύγχρονη και φιλόξενη πρόταση για αυτούς που κινούνται στο κέντρο της πόλης και όλους όσους είναι πρόθυμοι να το ανακαλύψουν.